Teknoloji

iPhone nasıl sıfırlanır?

Uzun süredir aynı iPhone cihazını kullanıyorsanız içindeki ayarlar kontrolden çıkmış olabilir. Hangi ayar olduğu ile tek tek uğraşmak yerine iPhone sıfırlama işlemi ile kişisel bilgilerinize ve uygulamalarınıza dokunmadan ayarlarınızı geri yüklemeniz mümkün. iPhone sıfırlama işlemi olarak bilinse deTelefonunuzu satmadan veya başkasına vermeden önce bu işlemi yapmanız yeterli değildir.

iPhone sıfırlama işlemine benzer bir diğer işlem de tüm ayarları ve içeriği silmektir. Benzer görünse bile bu işlem aslında telefonunuzdakileri çok daha detaylı bir şekilde silecektir. Yani cihazınızı satarsanız veya başka birine verirseniz fabrika ayarlarına dönmekten çok daha fazlasını söyleyebiliriz. bu silme işlemini yapmalısınız. Gelin iPhone nasıl sıfırlanır konusuna daha yakından bakalım ve işlemler hakkında bilmeniz gereken detayları görelim.

iPhone nasıl sıfırlanır? İşte uygulayabileceğiniz tüm sistemler:

  • Yöntem 1:iPhone sıfırlama, Ayarlar uygulamasıyla silin
  • Yöntem #2:Sıfırla, iPhone’u bilgisayarla sil
  • Yöntem #3:Ayarlar uygulaması aracılığıyla iPhone’u fabrika ayarlarına sıfırlayın

Yöntem 1: Sıfırlayın, iPhone’u Ayarlar uygulamasıyla silin:

  • Aşama 1:iPhone’unuzu açın.
  • Adım 2:Ayarlar uygulamasını açın.
  • Aşama 3:Genel sayfayı açın.
  • Adım #4:Aktar veya iPhone’u Sıfırla’ya dokunun.
  • Adım 5:Tüm İçeriği ve Ayarları Sil’e dokunun.
  • Adım #6:Devam düğmesine tıklayın.
  • Adım #7:İstenirse Apple kimlik bilgilerinizi girin.

Ayarlar uygulaması üzerinden iPhone sıfırlama ve silme işlemi için yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz. Bu işlem, cihazınızdaki tüm bilgileri tamamen siler.Bu nedenle iPhone’unuzu satacak veya başkasına verecekseniz Erase All Content and Settings seçeneği ile iPhone sıfırlama işlemini yapmanız önerilir.

Yöntem 2: Sıfırlayın, iPhone’u bilgisayarla silin:

  • Aşama 1:Cihazınızı bir USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın.
  • Adım 2:Cihazınızı açın.
  • Aşama 3:Bir Bulucu penceresi açın.
  • Adım #4:iPhone düğmesini tıklayın.
  • Adım 5:Genel sayfayı açın.
  • Adım #6:iPhone’u Geri Yükle’ye tıklayın.
    • pencereler için;
  • Adım #7:iTunes uygulamasını açın.
  • Adım #8:Sol üst köşedeki iPhone düğmesini tıklayın.
  • Adım #9:Özet sayfasını açın.
  • Adım #10:iPhone’u Geri Yükle’ye tıklayın.

Windows veya MacOS işletim sistemine sahip bilgisayarınızda iPhone sıfırlama ve silme işlemi için yukarıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir. İşletim sistemi sürümünüze bağlı olarakAdım başlıkları değişiklik gösterebilir ancak Erase All Content and Settings seçeneğinde olduğu gibi tüm verileriniz tamamen silinecektir.

Yöntem #3: iPhone’u Ayarlar uygulaması aracılığıyla fabrika ayarlarına sıfırlayın:

  • Aşama 1:iPhone’unuzu açın.
  • Adım 2:Ayarlar uygulamasını açın.
  • Aşama 3:Genel sayfayı açın.
  • Adım #4:Aktar veya iPhone’u Sıfırla’ya dokunun.
  • Adım 5:Sıfırla’ya dokunun.
  • Adım #6:Sıfırlamak istediğiniz ayarı seçin.
    • veya
  • Adım #7:Tüm Ayarları Sıfırla üzerine dokunun.
  • Adım #8:İstenirse Apple kimlik bilgilerinizi girin.

Ayarlar uygulaması üzerinden iPhone’u fabrika ayarlarına döndürme işlemi için yukarıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir. Bu işlem sıfırlama olarak anılsa da aslında Erase All Content and Settings kadardır. derinlemesine temizlik yapmaz,Böylece biraz rahatlamak ve cihazı kullanmaya devam etmek için bu işlemi yapabilirsiniz.

Sıfırla ile Tüm İçeriği ve Ayarları Sil arasındaki fark nedir?

Wiping, resetleme, fabrika ayarlarına döndürme gibi birçok farklı adla bilsek bile. iPhone cihazları için iki temel sıfırlama seçeneği vardır; ‘Sıfırla’ ve ‘Tüm İçeriği ve Ayarları Sil’. İşlem sırasında karşınıza çıkacaktır ancak ufak bir bilgi vermekte fayda var.

‘Sıfırla’ seçeneği, cihazınızı tamamen silmez, sadece mevcut ayarlarınızı siler ve ilk günkü konumuna döndürür.‘Tüm İçeriği ve Ayarları Sil’ seçeneği cihazınızda ne varsa siler, bu nedenle cihazınızı satmadan veya başkasına vermeden önce bu seçeneği kullanmanız önerilir.

Zaten ortada olan ana fark, ‘Sıfırla’ seçeneğine dokunduğunuz zamandır. Karşınıza çıkan diğer seçeneklerden anlayabilirsiniz; Tüm Ayarları Sıfırla, Ağ Ayarlarını Sıfırla, Klavye Sözlüğünü Sıfırla, Ana Ekran Düzenini Sıfırla, Konumu ve Gizliliği Sıfırla. Bunlardan birini seçtiğinizde, yalnızca değiştirdiğiniz ayarları geri yüklersiniz.

Sıfırlama işleminden önce iPhone’un yedeğini alın:

  • Aşama 1:iPhone’unuzu açın.
  • Adım 2:Ayarlar uygulamasını açın.
  • Aşama 3:Adınıza dokunun.
  • Adım #4:iCloud’a dokunun.
  • Adım 5:iCloud Yedekleme sayfasını açın.
  • Adım #6:iCloud Yedekleme seçeneğini etkinleştirin.
    • veya
  • Adım #7:iPhone’u bilgisayarınıza bağlayın.
  • Adım #8:iTunes uygulamasını açın.
  • Adım #9:iPhone düğmesini tıklayın.
  • Adım #10:Özet sayfasını açın.
  • Adım #11:Şimdi Yedekle’ye tıklayın.
  • Adım 1/2:İstenirse, bir yedek şifre belirleyin.

‘Tüm İçeriği ve Ayarları Sil’ seçeneği ile iPhone sıfırlama işlemi öncesinde yukarıdaki adımları takip ederek iPhone’u yedekleyebilirsiniz.Tüm ayarlarınızı ve verilerinizi bu şekilde yedeklemek istemiyorsanız, istediğiniz belgeleri manuel olarak farklı cihazlara veya bulut depolamaya yedeklemeniz de mümkündür.

İPhone sıfırlama ile iCloud silinebilir mi?

iCloud, Apple kullanıcılarının bulut depolama alanı olarak da kullandıkları bilgi işlem hizmetidir. Apple Kimliğiniz aynı zamanda iCloud e-posta adresinizdir. Bunlar, iPhone’u satsanız ve bir daha hiçbir Apple ürününü kullanmasanız bile saklanmaya ve kullanılmaya devam edecektir. Bu nedenle, siz bilerek ve isteyerek silmediğiniz sürece iCloud hesabınız, bulut depolama alanındaki hesap bilgileriniz ve belgeleriniz silinmeyecektir.

Satmak veya temizlemek istediğiniz cihazlar için iPhone nasıl sıfırlanır sorusunun cevabını vererek adım adım uygulamanız gerekenleri detaylı bir şekilde anlattık. İşlemler sırasında herhangi bir sorun yaşarsanız Apple Basis ile iletişime geçebilirsiniz.

sebinkarahisarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu