Ekonomi

THY, İç Hat Seferlerinde Yenilikçi İkram Menüsü Sunuyor

Türk Hava Yolları (THY), iç hat uçuşlarında” ekonomi“” ve “Business” sınıflarında yolcularına sunduğu ikram menüsünü yeniledi.

THY Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, iç hat seferlerinde “iş” kabininde servis edilen yemekler arasında ev yapımı omlet seçenekleri, yumurtalı farklı kahvaltı alternatifleri, Türkiye’nin farklı yörelerinden mezeler, mangal ateşinde pişirilen Adana kebabı, ızgara çeşitleri, yerli mantı, taze hazırlanmış makarna gibi günlük yenilikler eklenmiştir.

Catering hizmetinde sunulan ekmek çeşitlerine ekşi maya dahil olmak üzere yeni seçenekler eklenmiştir.

Önceki dönemde ekonomi kabininde yolcularına sabahları beyaz, akşamları peynirli olmak üzere iki farklı sandviç çeşidi sunan THY, yeni dönemde ekmek çeşitlerini farklı sandviç seçenekleriyle çeşitlendirerek, ekşi mayalı, güçlü malzemelerle mısır unu, domates vb.

Türkiye’yi tanıtma misyonundan hareketle yeni ikram menülerinde hem klasik Türk mutfağından hem de dünya mutfağından lezzetlere yer veren bayrak taşıyıcı, menülerinde kullandığı ürünlerin yüzde 80’ini yerel tedarikçilerden sağlıyor.

Menüde yerel ürünler de var.

Yerel ve mevsimlik ürünler seçilerek oluşturulan menülerde Karadeniz yöresinden Trabzon yağı, Ezine peyniri, Rize çayı, kuru fasulye gibi yöresel ürünlere yer verildi.

Sağlıklı beslenme trendlerini takip eden THY, protein, sebze, meyve ve daha az karbonhidrat ağırlıklı menüler tasarlıyor. Uçuşlarda sunulan yemekler, alanında uzman şefler tarafından en taze ürünler kullanılarak günlük olarak üretilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu